- Mijn specialiteiten

Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure ben ik lid van de branche-organisatie ProVoet en ben ik geregistreerd in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures).  Mocht er toch een klacht ontstaan (wat ik niet hoop), dan ben ik van mening dat wij in goed overleg er samen wel uitkomen. Mocht dit uiteindelijk toch niet het geval zijn, dan kunt u zich richten tot de Geschillencommissie, waarbij ik ben aangesloten.

Na de basisopleiding heb ik me verder verdiept en heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd in specialisaties en technieken. Zo ben ik allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Maar daar blijft het niet bij. Ieder jaar leer ik weer meer of fris ik mijn kennis weer op door nieuwe cursussen en nieuwe opleidingen. Met name de ontwikkelingen op het gebied van de verzorging van diabetes- en reuma patiënten.

Ik kan u de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden.

* Diabetische voetbehandeling

* Reumatische voetbehandeling

* Geltechniek

* Nagelbeugel

Bij diabetes mellitus (DM) word u meestal doorverwezen door een podotherapeut. Deze verwijzing is noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen. Vraag de pedicure naar de juiste procedure.

Voor vergoeding bij reumapatiënten moet er sprake zijn van reumatoïde artritis (RA) en dient u een recente verwijsbrief te hebben.
Voetbehandelingen bij arthrose worden (helaas) niet door de zorgverzekeraars vergoed.

GEL techniek / Nagelreparatie

Met gel-techniek met de productn van Wilde Pedique kan een lelijke of beschadigde nagel, of een afgebroken nagelhoek gerapareerd worden tot een mooie en gezond uitziende nagel.

LET OP: Bij een schimmalnagel is het niet in álle gevallen deze te corrigeren of te verfraaien. De pedicure kan u hierin adviseren.                                                      

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.